Urmeaza-ma pe    

 

 
 Scoala de vara VARATEC 2013


 

Institutul de Cercetare si Dezvoltare in Psihologie in parteneriat cu Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei au placerea sa va invite la in perioada 4 -10 AUGUST 2013 la Scoala de Vara de la VARATEC cu tema "ABORDARI ECLECTICE IN PSIHOTERAPIILE MODERNE". Scoala de vara de la VARATEC 2013 este organizata sub egida ICDP.


Pe perioada celor 6 zile participantii vor avea ocazia sa ia parte la 5 workshop-uri sustinute de specialisti cu experienta din domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentale si hipnozei clinice, terapiei sistemice de cuplu si familie, terapiilor scurte si terapiei strategice. Activitatile se vor desfasura intr-un cadru informal, fapt ce va incuraja interactivitatea si implicarea fiecarui participant. Teoria si practica se vor imbina cu activitati de tip team-building si dezvoltare personala, excursii tematice si multe interactiuni de grup.


Cele 5 Workshop-uri din cadrul Scolii de vara vor fi sustinute de urmatorii psihoterapeuti:


 • Petrisor Tepurlui, psiholog principal, formator si supervizor, presedinte ICDP:
  • Hipnoza Ericksoniana: de la transa cotidiana la experienta hipnotica;
 • Cristian Petrescu, psiholog principal, formator si supervizor, presedinte ACTF:
  • Dimensiuni ale rezilientei in plan individual, familial si social;
 • Barbara Craciun, psiholog principal, formator si supervizor, doctorand:
  • Al treilea val in terapiile cognitiv-comportamentale, structuri si aplicatii;
 • Cristian Manea, asistent universitar, doctorand, psihoterapeut:
  • Integrarea si utilizarea emotiilor terapeutului in procesul de schimbare;
 • Lucian Negoita, psiholog principal, formator si supervizor:
  • Ocolirea rezistentelor clientilor prin tehnici de comunicare indirecta - hipnoza fara transa.

Scoala de vara se adreseaza psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor, studentilor la psihologie sau stiintele asociate si tuturor celor interesati de evolutia personala.


Cazarea se va face in casute de lemn, in cadrul taberei Motivation din localitatea Varatec, jud. Neamt. Fiecare casuta dispune de 5 locuri de cazare si baie proprie.
Cele 3 mese zilnice se vor servi in incinta taberei si sunt incluse in pret.
Aranajmentele de deplasare se vor face individual.
1500 RON / persoana (include cazarea timp de 6 nopti, 3 mese pe zi, diplomele de participare din partea Colegiului Psihologilor si participarea la cele 5 workshop-uri).

Pentru inscrieri pana la data de 15 iulie se acorda o reducere de 20%.

Pentru grupuri organizate de 4-5 persoane se acorda o reducere de 20% din pret.

Pentru persoanele care vor sa devina membri ai Institutului de Cercetare si Dezvoltare in Psihologie se acorda o reducere de 20%.

Costuri pentru inscrierea in Institut: 10 Ron inscrierea si 50 Ron cotizatia anuala.


Se poate plati un avans de 500 Ron pentru rezervarea locului apoi restul sumei ulterior.

Suma se poate plati in contul Institutul de Cercetare si Dezvoltare in Psihologie: RO78BTRL04501205T36668XX Banca Transilvania - "Inscriere Scoala de Vara", sau direct la clinica din strada Iacob Negruzzi nr. 7, sector 1, Bucuresti (Harta).


Pentru inscrieri si alte detalii puteti suna la numerele de telefon 0722.644.700 / 0728.332.54 si prin e-mail: negoita_lucian2002@yahoo.com


Agenda scolii de vara VARATEC 2013


Duminica 4 August 2013Luni 05 August 2013


Micul dejun
Workshop 1: Integrarea si utilizarea emotiilor terapeutului in procesul de schimbare (Asist.drd., psihoterapeut Cristian Manea)
Pranzul
Workshop 2: Al treilea val in terapiile cognitiv-comportamentale: structuri si aplicatii (Asist.univ.drd., psiholog specialist, formator si supervizor Barbara Craciun)
Cina

Marti 06 August 2013


Micul dejun
Workshop 3: Dimensiuni ale rezilientei in plan individual, familial si social (Psiholog principal, formator si supervizor Cristian Petrescu)
Pranzul
Workshop 3: Dimensiuni ale rezilientei in plan individual, familial si social (Psiholog principal, formator si supervizor Cristian Petrescu)
Cina

Miercuri 07 August 2013


Micul dejun
Excursie in imprejurimi
Pranzul
Excursie in imprejurimi
Cina

Joi 08 August 2013


Micul dejun
Workshop 4: Hipnoza Ericksoniana: de la transa cotidiana la experienta hipnotica (Psiholog principal, formator si supervizor Petrisor Tepurlui)
Pranzul
Workshop 4: Hipnoza Ericksoniana: de la transa cotidiana la experienta hipnotica (Psiholog principal, formator si supervizor Petrisor Tepurlui)
Cina

Vineri 9 August 2013


Micul dejun
Workshop 5: Ocolirea rezistentelor clientilor prin tehnici de comunicare indirecta - hipnoza fara transa (Psiholog specialist, formator si supervizor Lucian Negoita)
Pranzul
Workshop 5: Ocolirea rezistentelor clientilor prin tehnici de comunicare indirecta - hipnoza fara transa (Psiholog specialist, formator si supervizor Lucian Negoita)
Cina
Inmanarea diplomelor si focul de tabara

Sambata 11 August 2013Structura workshop-urilor


Workshop 1: Integrarea si utilizarea emotiilor terapeutului in procesul de schimbare.


1. Coordonator de workshop: Asist.univ.drd. Cristian Manea, psihoterapeut.


2. Durata workshop-ului: 4 ore.


3. Obiectivul workshop-ului:


Recunoasterea conceptelor de empatie si identificare in terapie, identificarea pericolelor in procesul de schimbare, intelegerea si utilizarea emotiilor intr-o maniera pozitiva in procesul terapeutic de schimbare atat din perspectiva terapeutului cit si din perspectiva clientului.


4. Structura workshop-ului:


 • Definire si aspecte principale ale setarii cadrului terapeutic;
 • Tipologii de clienti si raportarea lor la demersul terapeutic;
 • Training aplicativ:
  • Practicarea exercitiilor de constientizare a emotiilor disfunctionale pentru terapeut;
  • Scenarii de lucru in terapie.

5. Finalitatea:


Participantii se vor familiariza cu principalele concepte teoretice dar si cu tehnici de lucru pe care le pot utiliza in practica terapeutica, aceste achizitii oferind astfel o serie de solutii alternative in cadrul demersului de schimbare.


6. Bibliografie:


 • Brinster, P. (2004), Terapia cognitiva, Editura Teora, Bucuresti;
 • Cottraux, J.(2003), Terapiile cognitive, Editura Polirom, Bucuresti;
 • Eisemann, M., Vrasti, R.,(1986)- Modelele vulnerabilitatii in psihopatologie. In "Depresii. Noi Perspective"- red. Vrasti,R., Eisemann, M., Bucuresti, Ed. ALL;
 • Fennell, M. V., (1989). Depression. In Cognitive-behaviour therapy for psychiatric problems: a practical guide, (ed. Salkovskis, P. M.) Oxford University Press;
 • Holdevici Irina (1997), Elemente de psihoterapie, editia aII-a, Editura All, Bucuresti;
 • Holdevici Irina (2004), Psihoterapia de scurta durata, Editura Dual Tech;
 • Perris, C.(2000), Psihoterapia pacientului dificil, Editura Hestia, Timisoara.


Workshop 2: Al treilea val in terapiile cognitiv-comportamentale: structuri si aplicatii.


1. Coordonator de workshop: Asist.univ.drd. Barbara Craciun, formator si supervizor AHPCC, Bucuresti.


2. Durata workshop-ului: 4 ore.


3. Obiectivul workshop-ului:


Cunoasterea, intelegerea si utilizarea tehnicilor specific interventiei cognitiv- comportamentale din al treilea val si al rolului acestora in demersul terapeutic.


4. Structura workshop-ului:


 • Definire si aspecte principale ale terapiei acceptarii si angajamentului (ACT - Hayes et al, 2003, 2004);
 • Abordarile de tip mindfulness si rolul lor in terapia cognitiv-comportamentala;
 • Training aplicativ:
  • Practicarea exercitiilor de constientizare si de acceptare;
  • Realizarea schemei de valori personale ca directii de viata.

5. Finalitatea:


Participantii se vor familiariza cu principalele strategii specifice in cadrul ACT cat si cu tehnici de tip mindfulness si vor putea la final sa utilizeze in practica lor terapeutica aceste achizitii oferind astfel o serie de solutii alternative in cadrul temersului terapeutic cognitiv-comportamental de actualitate.


6. Bibliografie:


 • Hayes, S. C., & Wilson, K. G. (2003). Mindfulness: Method and process. Clinical Psychology: Science and Practice, 10, 161-165;
 • Hayes, S.C.; Strosahl, K.D.; Wilson, K.G. (2003). Acceptance and Commitment Therapy: An Experiential Approach to Behavior Change. The Guilford Press;
 • Hayes, S.C.; Strosahl, K.D. (2004). A Practical Guide to Acceptance and Commitment Therapy. Springer;
 • Kabat-Zinn J. (2003). Mindfulness-based interventions in context: Past, present, and future. Clinical Psychology: Science and Practice, 10, 144-156;
 • Teasdale, J. D., Segal, Z. V., Williams, J. M., Ridgeway, V. A., Soulsby, J. M., & Lau, M. A. (2000). Prevention of relapse/recurrence in major depression by mindfulness-based cognitive therapy. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 68, 615-623.;
 • Öst, Lars-Göran (2008). Efficacy of the third wave of behavioral therapies: A systematic review and meta-analysis. Behaviour Research and Therapy 46 (3): 296-321;
 • Teasdale, J. D., Segal, Z. V., & Williams, J. M. G. (2003). Mindfulness training and problem formulation. Clinical Psychology Science and Practice, 10, 157-160.


Workshop 3: Dimensiuni ale rezilientei in plan individual, familial si social.


1. Coordonator de workshop: Petrescu Cristian supervizor/formator in psihologie clinica si psihoterapie, presedinte Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei din Romania.


2. Durata workshop-ului: 8 ore.


3. Obiectivul workshop-ului:


Cunoasterea modalitatilor de intelegere a unor evenimente negative pe parcursul vietii, acordarea de semnificatii si interpretarea in functie de reactia sociala, impactul emotional vs. rational reflectat in dialogul familial vs. social. Implicatii psihoterapeutice abordate sistemic si cognitiv.


4. Structura workshop-ului:


 • Exercitiul introductiv: lucru pe grupe asupra evenimentelor cu impact negativ. Analiza descriptiva. Obiective: cunoastere si intercunoastere; constientizarea rolului asumat/desemnat in familie si societate; exersarea abilitatilor de prezentare/reflectare;
 • Delimitari conceptuale. Definirea problematicii specifice afectarii planului emotional; intelegerea diferitelor tipuri de reactii si a schemelor cognitive de aparare. Efectele microclimatului familial (aliat sau inamic);
 • Jocuri de rol in directia elaborarii unor metode de interventie in situatiile date. Obiective: invatarea si exersarea unor abilitati de interventie pentru o serie de situatii propuse de participanti.

5. Finalitatea:


Participantii vor intelege modul in care pot interveni in problematica situatiilor de tip anxiogen folosind strategii si tehnici cognitiv-comportamentale si sistemice.


6. Bibliografie:


 • Satir, Virginia (2011). Terapia familiei, Editura TREI;
 • Thornicroft, Graham (2001). Modelul matriceal al sanatatii mintale, Editura Medicala;
 • Stanciulescu, Elisabeta (2002). Sociologia educatiei familiale, Editura Polirom;
 • Neculau, Adrian (1996). Psihologie sociala, Editura Polirom;
 • Holdevici, Irina (2000). Psihoterapii scurte, Editura Ceres
 • Chelcea, Septimiu (1994). Personalitate si societate in tranzitie, Editura Stiinta si Tehnica;
 • Westbrook, David (2010). Introducere in terapia cognitiv-comportamentala, Editura Polirom.


Workshop 4: Hipnoza Ericksoniana: de la transa cotidiana la experienta hipnotica.


1. Coordonator de workshop: Formator I.C.D.P. Tepurlui Petrisor.


2. Durata workshop-ului: 8 ore.


3. Obiectivul workshop-ului:


Familiarizarea cursantilor cu principiile si tehnicile de inductie ericksoniana, insusirea de catre acestia a cel putin unei tehnici si experientierea unor fenomene hipnotice in vederea utilizarii acestora in procesul de schimbare terapeutica din cabinetul psihologic.


4. Structura workshop-ului:


 • Prezentarea principalelor tehnici de inductie ericksoniana si a fenomenelor hipnotice;
 • Exemplificarea aplicarii tehnicilor propuse si facilitarea unor fenomene hipnotice la subiectii hipnotizati;
 • Exersarea in diade de catre cursanti a tehnicilor de lucru propuse in vederea dobandirii abilitatilor de a induce transa hipnotica si a utiliza diferite fenomene hipnotice;
 • Aplicatii ale hipnozei ericksoniene.

5. Finalitatea:


Participantii se vor familiariza cu tehnici si exercitii specifice hipnozei ericksoniene, avand posibilitatea sa utilizeze in practica lor terapeutica aceste achizitii, pentru a-si dezvolta abilitatile de a facilita schimbarea terapeutica.


6. Bibliografie:


 • Burrows, D.,G.; Stanley, R., O.; Bloom, P.,B., International Handbook of Clinical Hypnosis, p. 4, John Wiley;
 • Dafinoiu, I.; Varga, J.-L., Hipnoza clinica, p. 62, Ed. Polirom, Iasi, 2003;
 • Geary, Brent, B; Zeyg, Jeffrey, K - The handbook of ericksonian psychotherapy, p. 169, The Milton H. Erickson Foundation Press, Phoenix, Arizona, 2001;
 • Holdevici, Irina, (2011). Psihoterapii de scurta durata, Editura Trei, Bucuresti;
 • Holdevici, Irina. Hipnoza clinica, p. 15-16, Editura Trei, Bucuresti, 2010;
 • Holdevici, Irina, Ion, Andreea, Ion, B., Psihoterapii moderne: Noua hipnoza ericksoniana, p. 90. Editura I.N.I., Bucuresti, 1997;
 • Holdevici, Irina; Hipnoterapia: Teorie si practica, p. 13-14, Ed. Dual Tech, Bucuresti, 2004;
 • Rosen, S., Vocea mea te va insoti, p. 20, editura Curtea Veche, Bucuresti, 2008;
 • The Milton H. Erickson Foundation, Inc, Note de curs, The Intensive Trening in Ericksonian Approaches to Brief Hypnotic Psychotheray, 2012;


Workshop 5: Ocolirea rezistentelor clientilor prin tehnici de comunicare indirecta - hipnoza fara transa.


1. Coordonator de workshop: Psiholog specialist, formator si supervizor Lucian Negoita.


2. Durata workshop-ului: 8 ore.


3. Obiectivul workshop-ului:


Familiarizarea cursantilor cu tehnicile de comunicare indirecta de sorginte ericksoniana, insusirea de catre acestia a cel putin unei tehnici si experientierea lor in vederea utilizarii acestora in vederea ocolirii rezistentelor naturale ale clientilor in procesul de schimbare terapeutica din cabinetul psihologic.


4. Structura workshop-ului:


 • Prezentarea principalelor tehnici de comunicare indirecta ericksoniana si a structurii dialogului strategic de influentare si ghidare in procesul de schimbare;
 • Exemplificarea aplicarii tehnicilor propuse si facilitarea aparitiei unor microschimbari la subiectii voluntari;
 • Exersarea in diade de catre cursanti a tehnicilor de lucru propuse in vederea dobandirii abilitatilor de a folosi tehnicile de comunicare indirecta si dialogul strategic;
 • Aplicatii ale hipnozei ericksoniene si terapiei strategice.

5. Finalitatea:


Participantii se vor familiariza cu tehnici si exercitii specifice hipnozei ericksoniene si terapiei strategice, avand posibilitatea sa utilizeze in practica lor terapeutica aceste achizitii, pentru a-si dezvolta abilitatile de a facilita schimbarea terapeutica.


6. Bibliografie:


 • Dafinoiu, I.; Varga, J.-L., Hipnoza clinica, p. 62, Ed. Polirom, Iasi, 2003;
 • Geary, Brent, B; Zeyg, Jeffrey, K - The handbook of ericksonian psychotherapy, p. 169, The Milton H. Erickson Foundation Press, Phoenix, Arizona, 2001;
 • Holdevici, Irina, (2011). Psihoterapii de scurta durata, Editura Trei, Bucuresti;
 • Holdevici, Irina. Hipnoza clinica, p. 15-16, Editura Trei, Bucuresti, 2010;
 • Holdevici, Irina, Ion, Andreea, Ion, B., Psihoterapii moderne: Noua hipnoza ericksoniana, p. 90. Editura I.N.I., Bucuresti, 1997;
 • Nardone G., Watzlawick, P., 2005, Brief Strategic Therapy, Rowman & Littlefield Publishers Inc, MD, USA;
 • Nardone G., Portelli C., 2005 - Knowing Through Changing,The Evolution of Brief Strategic Therapy, Crown House Publishing, Carmarthen UK;
 • Nardone G., Giannotti E., Rocchi R., 2008 - The Evolution of Family patterns and Indirect Therapy with Adolescents, Karnac Publishing, London


 Inapoi Share 

 


Calendar

 

  Decembrie, 2023  


 • Lu
 • Ma
 • Mi
 • Jo
 • Vi
 • Sa
 • Du
 
 
 Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe