Ca tânăr cu o dizabilitate locomotorie ce căutam să mă reintegrez în societate am devenit membru în anul 1996 și ulterior vicepreședinte al Societății Handicapaților Locomotor din România (SHLR). Aici, sub îndrumarea președintelui Marian Minculescu, aveam să particip la multe acțiuni și campanii sociale, aveam să capăt curaj și încredere că pot avea o viață normală, aveam să desprind tainele calculatoarelor și să devin chiar instructor pentru mulți copii. Revista Învingătorul a fost o primă rampă pentru a începe să scriu și să editez.
Din anul 2000 am început colaborarea cu Asociația umanitară britanică Romania Connect, desfășurând programe de socializare și suport pentru copii și tineri cu dizabilități locomotorii, cu ajutorul colegilor din Marea Britanie.
În anul 2002 am înființat asociația Împreună 2002. Ca psiholog școlar am reușit să implic elevi și profesori ai Liceelor Vintilă Brătianu din Dragomirești Vale și Doamna Chiajna din comuna Chiajna, județul Ilfov, în acțiuni de voluntariat ce aveau ca scop reintegrarea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități locomotorii. Au fost ani frumoși în care am organizat tabere de vară, excursii, participări la spectacole de teatru, operetă, concerte, vizionări de filme, vizite la muzee. Primăria comunei Chiajna ne-a fost partener în multe proiecte, reușind astfel să implicăm și comunitatea locală.
Ca psiholog cu o dizabilitate locomotorie am simtit ca pot sa ma implic profesional si mai mult, oferind sprijin profesional si persoanelor cu acelasi tip de dizabilitati. Astfel, din anul 2006-2015 am colaborat cu Fundatia Motivation Romania, Centrul Medical Panduri si Spitalul Bagdasar-Arseni. Aici, prin serviciile psihologice pe care le-am oferit acestor persoane, am încercat și uneori am reușit sa-i indrum pe drumul vietii presarat uneori de gropi, noroaie si baltoace, de incercari, returnand o parte din darul care mie mi-a fost facut, acela de a trai o viata normala si de a ma bucura din plin de ea. Cu persoanele cu dizabilitati am lucrat in cadrul unor grupuri de suport dar si individual, cu familiile acestora si cei care ii iubeau.
Din 2016 am început colaborarea cu Asociația HelpAutism din România, coordonând și implicându-mă în grupuri de dezvoltare personală și suport pentru părinți, tabere de vară pentru cupluri ale părinților, workshop-uri și conferințe naționale și internaționale în cadrul acestei asociații.
Din 2014 sunt membru fondator și implicat în acțiuni umanitare în cadrul Asociației Totul Pentru Tine, dezvoltând programe pentru copii și persoanele cu dizabilități locomotorii.
Cred ca putem trai intr-o lume mai buna ajutand cati mai multi oameni sa aiba acces la servicii de consiliere si psihoterapie. Serviciile gratuite sunt oferite atat copiilor si adultilor cu dizabilitati cu disponibilitati materiale foarte scazute cat si familiilor acestora.
Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!
Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!