Urmeaza-ma pe    

 

 
 Despre vreme si copacei - Impactul divortului parintilor asupra copilului


 

Incepand cu luna Mai 2014, Emotion Center lanseaza un nou tip de programe dedicate familiilor cu copii in vederea construirii unui microclimat emotional sanatos, benefic cresterii copiilor si optimizarii relatiilor dintre copii si parinti.


Va invitam la primul workshop "Despre vreme si copacei" sau, altfel spus, "Despre impactul divortului parintilor asupra copilului".


"Pana cand moartea ne va desparti" sau pana cand (mai actual) decidem noi ca asta vrem sa facem! Romania este fruntasa in privinta divorturilor din Uniunea Europeana. Conform datelor INS, sunt 1,52 divorturi la mia de locuitori. In 2010 s-au inregistrat peste 32.000 de divorturi. Asadar este o realitate a societatii in care traim. Si tot o realitate este si faptul ca divortul (cu toate fazele lui) are un impact asupra tuturor celor implicati, si cu precadere asupra copiilor ai caror parinti sint in aceasta situatie.


Ce ne propunem? Tematica si subiectele pe care le vom aborda in cadrul workshopului sint:

 • Divortul inseamna sentinta judecatoreasca? - diferenta intre evenimentul divortului si procesul divortului si implicatiile emotionale ale fiecarei faze;
 • Sigur divortam? - ce spunem si cand spunem copiilor despre divort? ce ar fi mai bine sa nu spunem?
 • Oare "divorteaza" si copilul? - copilul meu / copilul nostru sau emotional si rational in abordarea situatiei. Cum gestionam rolurile de sot/sotie si cel de mama/tata?
 • Ce facem cand bunica (sau bunicul sau matusa preferata) sustine unul dintre parteneri si, mai ales, il condamna pe celalalt? - familia largita, problema sau solutie?
 • Totul se schimba: planurile avute, planurile viitoare, posibilitatile actuale, gandurile, emotiile... Cum gestionam aceste schimbari din viata si din gand? Posibile oportunitati si posibile obstacole;
 • Cum ne adaptam noii situatii? Si ce insemna acesta adaptare pe fiecare rol pe care il avem in viata noastra si a celorlalti?
 • Dragul de el..., acum ca noi divortam... - sau despre capcana compasiunii si cum sa urmarim echilibrul intre a fi parinte eficient si a avea un copil armonios;
 • Mama nici nu vrea sa mai auda de el/ea, eu insa as vrea sa avem o relatie buna - interactiuni pozitive / negative adult-adult, adult-copil.

Cum ne propunem?

Desigur, vom aborda toate aceste subiecte, avand in minte si in suflet copilul/copiii familiei care este intr-un proces (psihologic) de divort, diferentiind impactul si efectele in functie de varsta acestuia/acestora. Workshopul va fi unul interactiv,cu exemple din practica coordonatorilor, cu exercitii si fise de lucru centrate pe clarificarea rolurilor si actiunilor corespunzatoare fiecaruia dintre ele. Intrebarile, ideile si implicarea ta vor fi valoroase.


!!! Dupa workshop, oferim participantilor o sedinta de consiliere gratuita cu unul dintre coordonatori, cu rolul de a putea clarifica / discuta particularitatile situatiei personale. De asemenea, workshopul va fi continuat cu un grup de suport pentru adultii care trec prin procesul emotional al divortului, indiferent de etapa in care sint.


Cui ne adresam?

Workshopul este dedicat adultilor carora ideea de divort nu le este straina sau acelora care sint in preajma acestor adulti si ar putea oferi suport, (apropiati ai familiei sau profesionisti din domeniu - psihologi,asistenti sociali, cadre didactice, etc) astfel incat, in final, impactul asupra copiilor sa fie cat mai putin traumatizant si relatiile dintre membrii familiei sa fie sanatoase dpdv emotional.


Cand?

Joi, 29 Mai 2014, intre orele 16:30 - 21:00.


Unde?

Emotion Center, situat in Strada Iacob Negruzzi, nr. 7, sector 1, Bucuresti.


Coordonatorii workshop-ului vor fi:

 • Roxana Agafitei, psiholog, consilier psihologic si psihoterapeut in psihoterapii scurte orientate pe resurse si solutii, psihoterapie strategica, terapie sistemica: cuplu, copil, familie, membru al Asociatiei Romane de Terapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse si Solutii (ARTS&CORS), membru al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT);
 • Lucian Negoita, psihoterapeut principal, formator si supervizor al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie cognitiv-comportamentala, formari complementare in terapii scurte centrate pe resurse si solutii, terapie strategica, hipnoza ericksoniana, doctorand al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.

 • Costuri:

  • 120 Ron per participant rezervarea unui loc;
  • Pentru plata in ziua desfasurarii workshop-ului costul este de 150 Ron;
  • Cuplurile si grupurile de minim 4 persoane beneficiaza de reducere 20%.

  Important: rezervarea este valabila 3 zile, pana la dovada platii. Numarul de participanti este limitat. Regula inscrierilor este dupa principiul primul inscris primul servit.


  Pentru inscrieri si alte informatii:

  • Mobile: 0733.380.723 / 0723.658.431;
  • E-mail: roxana.d.agafitei@gmail.com / negoita_lucian2002@yahoo.com.

  Plata se face la sediul Emotion Center de luni pana joi intre orele 12:00 - 20:00, sau in contul: RO13INGB0000999902785353 ING Bank - Cabinet Individual de Psihologie Lucian Negoita, pana in data desfasurarii evenimentului. Pentru persoanele care aleg sa plateasca prin cont bancar va rugam sa atasati si sa trimiteti o copie a documentului la una dintre adresele de e-mail. Inapoi Share 

 


Calendar

 

  Mai, 2024  


 • Lu
 • Ma
 • Mi
 • Jo
 • Vi
 • Sa
 • Du
 
 
 Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe