Urmeaza-ma pe    

 

 
 



Curs formare continua


 

Curs formare continua

Tehnici avansate de comunicare pentru eficientizarea procesului psihoterapeutic in abordarile din spectrul anxietatii, depresiei si stresului posttraumatic - 48 credite CPR.

 

Cursul se adreseaza specialistilor (psihologi clinicieni, psihoterapeuti, medici psihiatrii, asistenti sociali, studenti si persoanelor aflate in diverse formari de psihoterapie sau programe masterale) care vor sa-si dezvolte eficienta terapeutica utilizand tehnici si exercitii ce apartin terapiilor cognitiv-comportamentale clasice si celui de-al "trei-lea val". Cursul propune dezvoltarea abilitatilor de interventie prin imbinarea elementelor teoretice cu  cele practice, absolventii cursului putand folosi aceste tehnici in practica curenta.

 

 

OBIECTIVELE CURSULUI

 

  1. Familiarizarea si invatarea unor tehnici de comunicare in vederea ocolirii rezistentelor naturale ale clientilor in procesul de schimbare terapeutica.
  2. Dezvoltarea unor abilitati terapeutice de comunicare ce conduc la cresterea aderentei la terapie, crearea unei aliante terapeutice solide  si invatarea unor strategii pentru reducerea abandonului terapeutic.
  3. Deprinderea si utilizarea unor tehnici de comunicare nonverbala si paraverbala utilizate in procesul terapeutic.
  4. Invatarea structurii limbajului solutie si utilizarea lui in practica terapeutica precum si diferentierea acestuia de limbajul problema.
  5. Invatarea si exersarea unor tipuri de sugestii de sorginte ericksoniana, precum si eficientizarea procesului terapeutic de schimbare prin insusirea structurii limbajului hipnotic ericksonian.
  6. Dezvoltarea creativitatii teraputice prin exersarea stilurilor personale de comunicare interna, utilizarea umorului si a propriilor asocieri mentale in procesul terapeutic.
  7. Dezvoltarea capacitatilor empatice ale terapeutului prin constientizarea propriilor scheme  cognitive si integrarea lor prin practici mindfulness.

 

 

MODULUL I (Notiuni teoretice):

 

Prezentarea tipurilor de rezistente intalnite in terapie din partea clientilor, microtehnici de setare a unui cadru terapeutic eficient, fazele terapiei – abordare structurala si invatarea unor modalitati specifice de lucru fiecarei etape, tipuri de schimbari in terapie.

 

Aplicatii clinice in anxietatea generalizata, atacurile de panica, agorafobie si ipohondrie.

 

Modele de prescriptii pentru acasa adaptate fiecarui diagnostic.

Elemente de psihoeducatie in parenting – aplicarea tehnicii ABC comportamental

 

Tehnici cognitive de interventie, modelul ABC. 

Aplicatii practice de catre cursanti.

 

 

MODULUL II

 

Elemente structurale ale hipnozei fara transa, nivelurile comunicarii terapeutice - mesajele duble, mesajele de suprafata si mesajele de profunzime. Procesul de influentare umana, tipuri si roluri. 

 

Elemente din neurostiinte despre functionarea creierului si neuroplasticitatea sa, adaptate psihoterapiei. 

 

Integrarea blocajelor in procesul terapeutic. Aplicatii practice.

Aplicatii clinice in depresie, tipologii.

Modele de prescriptii pentru acasa adaptate fiecarei tipologii. 

 

Elemente de interventie desprinse din terapia schemelor cognitive. Identificarea tipurilor de coping folosite de catre clienti la nivel cognitiv si comportamental si a schemelor cognitive.

 

 

MODULUL III

 

Notiuni teoretice: tipuri de comunicare terapeutica: prezentarea limbajului solutie versus limbajul problema, prezentarea si integrarea limbajului evocativ, exemple in utilizarea limbajului evocativ pentru crearea experientelor emotionale corective. 

 

Dezvoltarea creativitatii terapeutice prin folosirea si valorificarea in timpul terapiilor a propriilor asocieri declansate de procesul terapeutic. Folosirea umorului in psihoterapie. Exemple, exercitii practice.

 

Aplicatii clinice in trauma si stresul posttraumatic, tipologii.

Modele de interventii si prescriptii pentru acasa adaptate fiecarei tipologii.  

 

Elemente de comunicare hipnotica, rolul povestilor, tehnici narative de identificare si utilizare de catre client ca resurse a propriilor experiente de viata. Folosirea metaforelor si a anecdotelor in psihoterapie.

 

Utilizarea unor tehnici corporale pentru integrarea traumelor. Aplicatii practice.

Sinele terapeutului, element in crearea unei aliante solide. Studii de caz, exemple personale.

 

Introducere in mindfulness, aplicatii in anxietate, depresie si stres posttraumatic. 

 

 

Grupa formata va parcurge toate modulele cursului. Cursul este alcatuit din 3 module (1 modul/luna). Durata unui modul este de 16 ore. Structura cursului este intensiva si interactiva.

 

Cand?

 

Luna FEBRUARIE - 22, 23, 24

Luna APRILIE - 5, 6, 7

Luna MAI - 17, 18, 19

 

Fiecare modul se desfasoara la sfarsit de saptamana.

 

Vineri - 15:00-19:00

Sambata - 09:00-18:00

Duminica - 09:00-13:00

 

Unde?

 

Cursul se va derula in Constanta. Locatia va fi comunicata ulterior celor inscrisi.

 

 

Taxa de participare este 500 Lei / modul. Cei care platesc integral, cele trei module beneficiaza de  reducere costul fiind de 1300 Lei. Acceptarea inscrierii la acest curs se face in ordinea achitarii lui.

 

 

REGULI INSCRIERE:

 

PERSOANELE INTERESATE AU LA DISPOZITIE 3 ZILE LUCRATOARE CA SA ACHITE CURSUL SI SA-SI REZERVE LOCURILE, DIN MOMENTUL IN CARE SI-AU MANIFESTAT INTERESUL PENTRU EVENIMENT. DATA LIMITA A INSCRIERILOR: 15 FEBRUARIE 2019 / 20 LOCURI.

 

Formatorul cursului este Lucian Negoita:

  • Psihoterapeut principal, formator si supervizor al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala;
  • Director al Emotion Center Bucuresti, clinica de psihoterapie si dezvoltare personala;
  • Formari complementare in terapii scurte centrate pe solutii si resurse, terapii sistemice pentru cuplu si familie, hipnoza ericksoniana, psihoterapii scurte strategice, psihoterapia schemelor cognitive;
  • Trainer mindfulness si fondator Centrul de practica in mindfulness Bucuresti.

 

 

INFORMATII SI INSCRIERI:

  • Psih. Muntoiu M.: 0722849662;
  • Psih. Barcan F.: 0763789220.

 

Plata se face in contul RO95INGB0000999902899986 - Maria Muntoiu.

Va rugam trimiteti la email psihoastherapy@yahoo.com diploma Colegiu si  datele complete pentru factura: Nume, Prenume, Cod numeric personal, Cod de parafa si Telefon.



 Inapoi Share 

 






Calendar

 

  Octombrie, 2024  


  • Lu
  • Ma
  • Mi
  • Jo
  • Vi
  • Sa
  • Du
 
 
 



Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!



» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe