Urmeaza-ma pe    

 

 
 Mentorat in psihoterapie


 

Mentorat in psihoterapie

Avand in vedere numarul foarte mare de aplicatii primite, locurile la mentorat au fost deja ocupate. Participantii selectati vor fi anuntati pana pe data de 2 noiembrie. Iti multumim pentru interes!

 

***

 

Stiu ca nu e simplu sa fii la Inceput la drum. Iata de ce am decis, cu ani urma, sa creez primul program de mentorat In psihoterapie din Romania, program ce si-a dovedit eficienta prin formarea a generatii Intregi de psihoterapeuti performanti.

 

La fiecare editie aleg sa lucrez cu cativa tineri dedicati si motivati, pe care imi doresc sa ii ajut sa devina specialisti de top. Cu ei impartasesc timp de un an de zile din experientele mele din cabinet si din formarile nationale si internationale, discut provocarile pe care ei le intampina zi de zi, oferindu-le consiliere personalizata, ii sprijin pe drumul lor profesional. Daca te vei numara printre ei, vei avea un proces continuu de invatare, in care vei transforma informatiile teoretice in abilitati practice si vei trece de la "ce sa fac" la "cum sa fac".

 

 

Programul de mentorat

 

Mentoratul dureaza un an de zile, este format din 2 module si destinat unui numar redus de participanti. Pentru eficienta, este important ca acestia sa exerseze pe perioada mentoratului tehnicile discutate, chiar si printr-un voluntariat, si sa discute problemele ce pot aparea in timpul cazurilor de care se ocupa. Sedintele de mentorat sunt interactive, in aceeasi masura teoretice si practice, cu studii de caz, exercitii pentru acasa si o bibliografie relevanta.

 

Primul modul, Bazele psihoterapiei, include 30 de ore impartite in 10 sedinte de-a lungul a 5 luni de zile, intre 11 noiembrie 2020 si 17 martie 2021 (3 ore/saptamana, la fiecare 2 saptamani, miercurea de la 17.00 la 20.00). Avand in vedere perioada atipica prin care trecem, mentoratul se va desfasura online, dand posibilitatea oricui din tara sa participe. Este dedicat studentilor din anii II si III, masteranzilor si absolventilor de facultati de psihologie, medicina, teologie si asistenta sociala, care pot aplica aici.

 

 

MODULUL I: BAZELE PSIHOTERAPIEI

(11 noiembrie 2020 - 17 martie 2021)

 

Cele mai frecvente dificultati care apar in primele sedinte de practica tin de identificarea tipurilor de clienti si adaptarea metodelor de lucru la ritmurile si obiectivele lor, precum si de recunoasterea diagnosticelor clinice si aplicarea eficienta a metodelor de interventie. Relatia psihoterapeutica si evolutia terapeutica sunt foarte usor influentabile, asa ca este esential sa stii cum sa eviti anumite greseli. In acelasi timp, in fata unor situatii de criza din cabinet este bine sa fii pregatit cu tehnici de interventie specifice. In cele 10 intalniri ale primului modul, vei invata ce procedee validate stiintific stau la baza procesului psihoterapeutic, asa cum ajunge sa fie el aplicat In cabinet dupa ani de experienta. De-a lungul celor 5 luni de consiliere, vei aplica informatiile din cadrul programului sub forma exercitiilor pentru acasa si a tehnicilor folosite In cabinet, dobandind o experienta valoroasa.

 

Cateva dintre temele pe care le vom aborda:

 

 • Structura primei sedinte de terapie si algoritmii de lucru pentru urmatoarele sedinte
 • Ce fac cand ma blochez Intr-o sedinta? Abordarea propriilor scheme cognitive.
 • Exercitiile pentru acasa
 • Cum procedez cand mi se cer sfaturi?
 • Terapia in situatii de criza - abordarea clientilor cu tentative de suicid si risc suicidar
 • Psihoeducatia in terapiile cu adolescenti, cupluri, familii
 • Principii de hipnoza ericksoniana
 • Integrarea si utilizarea diagnosticului psihiatric in procesul terapeutic
 • Transfer si contratransfer - strategii de preventie si utilizare a lor
 • Tehnici de consolidare a relatiei terapeutice
 • Strategii directe de influentare
 • Metode de prevenire a dependentei de actul psihoterapeutic
 • Abordarea sedintelor online de psihoterapie

 

In cadrul Mentoratului, vei putea afla strategii si tehnici din numeroase specializari: psihoterapiile cognitiv-comportamentale, hipnoza clinica si hipnoza ericksoniana, psihoterapii sistemice pentru cuplu si familii, psihoterapia schemelor cognitive, psihoterapii scurte strategice si orientate pe solutii, analiza tranzactionala, psihoterapia narativa, Gestalt-terapie, psihoterapia dialectic-comportamentala, psihoterapia acceptarii si angajamentului.

 

 

Pretul este 200 RON/sedinta, cu plata inaintea inceperii fiecarei sedinte, in contul bancar comunicat de catre HepicHub odata cu confirmarea selectiei. Pentru rezervarea unui loc in cadrul acestui program se va achita un avans de 400 RON.

 

Discount de 10% pentru achitarea in avans a sumei totale (1800 RON in loc de 2000 RON).

 

Intrucat locurile sunt limitate si eficienta programului de mentorat depinde si de dedicarea participantilor de-a lungul celor 5 luni de zile, selectia participantilor se face pe baza unui FORMULAR DE INSCRIERE pe care il poti completa aici.

 

Pentru studenti se vor elibera adeverinte de practica. Toti participantii vor primi un certificat de participare.

 

 

Dr. Lucian Negoita este psihoterapeut principal, formator si supervizor cu formari in psihoterapii cognitiv-comportamentale, hipnoza clinica si ericksoniana, psihoterapii sistemice pentru cuplu si familii, psihoterapii scurte strategice si orientate pe solutii, psihoterapia schemelor cognitive. Si-a completat studiile alaturi de formatori si profesori din Romania, Statele Unite ale Americii, Italia, Olanda, Rusia, Canada, Anglia.

Este profesor asociat al Universitatilor Ovidius din Constanta, Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Spiru Haret din Bucuresti, director de programe al Institutului de Cercetare si Dezvoltare in Psihologie, formator al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Este fondatorul EMOTION CENTER - clinica de psihoterapie si dezvoltare personala, al platformei de psihoeducatie HEPICHUB si al CENTRULUI DE PRACTICA IN MINDFULNESS.

 

In cei peste 15 ani de practica a insotit ca psihoterapeut aproape 5.000 de persoane pe drumul schimbarii si evolutiei personale. Inapoi Share 

 


Calendar

 

  Mai, 2024  


 • Lu
 • Ma
 • Mi
 • Jo
 • Vi
 • Sa
 • Du
 
 
 Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe