Urmeaza-ma pe    

 

 
 



Introducere în psihoterapie: 7 școli fundamentale (Ediția a II-a 2021)


 

Școala de vară “Introducere în psihoterapie: 7 școli fundamentale” este susținută de unul dintre cei mai îndrăgiți psihoterapeuți și formatori, lector universitar dr. Lucian Negoiță, cu o vastă experiență atât în cabinet, cât și în procesul de predare. Aflat la cea de a doua ediție, cursul se desfășoară online între 22 iunie și 29 iulie 2021. Cele 6 săptămâni de curs presupun câte un webinar pe săptămână, cu durata a câte 3 ore (între 17.30 și 20.30). Cursul include informații teoretice, strategii, aplicații clinice, exerciții, sesiuni de Q&A, bibliografie și suporturi de curs. Ritmul dinamic, nivelul ridicat de interactivitate, exemplele din cabinet, au făcut ca toți participanții primei ediții să își atingă obiectivele avute la înscriere.

 

 

Lucian ne-a condus cu competență, sensibilitate, umor și pasiune în această călătorie prin școlile de psihoterapie. Am așteptat cu nerăbdare fiecare curs.

(Codruța, București)

★★★★★

Toate cele 6 seri m-au ajutat să rămân curioasă, mi-au îmbunătățit bagajul de cunoștințe, vocabularul și biblioteca. M-au ajutat să “cresc” cu sens. Și poate cel mai important: m-au normalizat, m-au flexibilizat, mi-au oferit multă deschidere.

(Mădălina, București)

★★★★★

Îl recomand pe Lucian cu toată căldura celor care își doresc cu adevărat să se perfecționeze în terapie sau să își găsească echilibrul.

(Florin, București)

★★★★★

Mulțumesc pentru naturalețea, umorul și profunzimea cu care ai abordat diverse aspecte și tehnici ale psihologiei, pentru sugerarea unei direcții de studiu și pentru motivația pe care o am acum să ajung și eu să lucrez în domeniu.

(Diana, București)

★★★★★

Un bun profesionist atât ca psihoterapeut, cât și ca profesor. Lucian ramâne pentru mine un model în primul rând ca OM.

(Mihaela, București)

★★★★★

 
 

 

 

Ce vei studia?

 

  1. 22 Iunie: Seara psihoterapiilor cognitiv-comportamentale (E.L.Thorndike, B.F.Skinner, Albert Ellis, Aaron Beck).
    Descoperă cea mai populară școală de gândire din ziua de azi, folosită pe scară largă în tratarea depresiei, a anxietății, a problemelor conjugale și a dependențelor. Învață "cum să gândești” în loc de „ce să gândești" și schimbă-ți comportamentele distructive pornind de la gândurile pe care le ai.

  2. 1 Iulie: Seara de Hipnoză (hipnoza clasică și hipnoza ericksoniană).
    Folosește relaxarea ghidată și concentrarea intensă pentru a ajunge într-o transă și a trata multiple probleme, de la anxietate, fobii și dependențe până la disfuncții sexuale sau tot felul de reacții spontane deranjante. Insomnii, probleme de comunicare, dificultăți în relații sau o joasă capacitatea de învățare? Învață cum poate fi hipnoza de ajutor!

  3. 8 Iulie: Seara psihoterapiilor scurte strategice și psihoterapiei centrate pe soluții (Școala de la Palo Alto, Paul Watzlawick, Steve de Shazer, Giorgio Nardone).
    Potrivite pentru orice vârstă, se bazează pe stabilirea unor obiective, introducerea unor acțiuni în viața de zi cu zi și monitorizarea progresului. Intervențiile pot trata de la probleme de comportament ale copiilor până la disfuncții familiale, abuz domestic, adicții, probleme de cuplu.

  4. 15 Iulie: Seara psihoterapiei de cuplu și de familie (Salvador Minuchin, Virginia Satir, Don Jackson, Susan Johnson).
    Una dintre ramurile care se dezvoltă cu viteză. Cum putem contribui semnificativ la evoluția relațiilor intime? Care sunt tehnicile prin care membrii familiei ajung să înțeleagă efectele comportamentelor lor asupra celor dragi, cum învață alte moduri de gestionare a conflictelor, cum pot deschide noi linii de comunicare? Tehnicile din acest tip de terapie sunt foarte utile în gestionarea oricăror situații care perturbă mediul de acasă, de la divorț la deces, apariția unor cazuri de boală în familie sau probleme specifice adolescenților.

  5. 22 Iulie: Seara psihoterapiei existențiale, umaniste și a psihoterapiilor experiențiale (reprezentanți: Irvin Yalom, Victor Frankl, Rollo May, Carl Rogers, Fritz Perls).
    Intervențiile din această seară pornesc de la convingerea că omul are liber arbitru și poate lua cele mai bune decizii pentru el însuși, se concentrează pe creșterea personală și a identității de sine.

  6. 29 Iulie: Seara psihoterapiilor cognitiv-comportamentale din cel de-al treilea val: psihoterapia schemelor cognitive, mindfulness, psihoterapia dialectic-comportamentală DBT.
    Izvorâte din probleme extrem de actuale, precum stresul de la locul de muncă, traiul într-o societate a vitezei, expunerea la schimbări neprevăzute. Care este locul și rolul lor în cabinetul terapeutului de astăzi?

 

 

Cui i se adresează acest program?

 

  • Studenților la psihologie, care pot descoperi rapid ce școală de formare li se potrivește;
  • Psihoterapeuților care doresc să dezvolte tehnicile și metodele pe care le aplică în activitatea profesională; ei vor primi exemple concrete de metode și prescripții pe care le pot aplica în cabinet în funcție de patologie;
  • Profesioniștilor din domenii înrudite, precum comunicare sau media. Dacă ești trainer sau life coach, poți învăța tehnici și metode din hipnoză, din abordările solution-focus și din terapia scurtă strategică;
  • Oricui dorește să evolueze pe plan personal. În urma acestui curs, poți conștientiza tipare de autosabotare cognitive și comportamentale din perioada copilăriei; poți integra traume și pierderi cu ajutorul unor tehnici experiențiale; poți învăța să controlezi stresul prin tehnici cognitive și de relaxare. Dacă ești părinte, poți învăța metode de îmbunătățire a comunicării cu copilul tău. Ca partener al unui cuplu, poți descoperi modalități de rezolvare a conflictelor și tehnici pentru creșterea intimității emoționale, strategii de reaprindere a pasiunii în cuplu folosite în cadrul psihoterapiilor sistemice și strategice.

 

 

Școala de vară pe care v-o propun este specială și diferită de toate programele mele de până acum. Mi-am dorit să ofer o imagine completă asupra abordărilor de astăzi din psihoterapie, un ghid de bază pentru a înțelege acest domeniu. Am toată încrederea că va fi de folos nu doar studenților, ci oricui își dorește să se dezvolte la nivel personal sau are nevoie de o reconversie profesională.

(Lucian Negoita)

 

 

Rezervă un loc

 

Preț pachet complet (6 webinarii): 1200 lei.

Beneficiezi de 25% reducere (preț final 900 lei):

  • Dacă ești student (indiferent de facultate);
  • Dacă te înscrii până pe 12 iunie, cu plata în maxim 2 tranșe, dintre care prima la înscriere și cea de a doua până pe 15 iulie.

Beneficiezi de 15% reducere (preț final 1020 lei) dacă recomanzi școala unui prieten care se înscrie la rândul lui (reducerile nu se cumulează).

 

Preț pachet inițiere (3 webinarii la alegere): 600 lei.

 

Rezervă-ți un loc completând formularul de aici. Vei primi ulterior detalii despre plată și conectarea la webinar prin platforma Zoom.

 

Pentru studenții la psihologie se pot elibera adeverințe de practică. Toți participanții primesc la finalul cursului un certificat de participare semnat de Psihoterapeut Lucian Negoiță.

 

 

Dr. Lucian Negoiță este psihoterapeut principal, formator și supervizor cu formări în psihoterapii cognitiv-comportamentale, hipnoză clinică și ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, psihoterapia schemelor cognitive. Și-a completat studiile alaturi de formatori și profesori din România, Statele Unite ale Americii, Italia, Olanda, Rusia, Canada, Anglia.

Este profesor asociat al Universităților Ovidius din Constanța, Alexandru Ioan Cuza din Iași și Spiru Haret din București, director de programe al Institutului de Cercetare și Dezvoltare în Psihologie, formator al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Este fondatorul EMOTION CENTER - clinică de psihoterapie și dezvoltare personală, al platformei de psihoeducație HEPICHUB și al CENTRULUI DE PRACTICA ÎN MINDFULNESS.

 

În cei peste 15 ani de practică a insoțit ca psihoterapeut aproape 5.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale. Este fondatorul primului program de mentorat în psihoterapie din România.



 Inapoi Share 

 






Calendar

 

  Octombrie, 2024  


  • Lu
  • Ma
  • Mi
  • Jo
  • Vi
  • Sa
  • Du
 
 
 



Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!



» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe