Inscrierile pentru primul modul sunt deschise pana pe 7 noiembrie 2021.
Nu e simplu sa fii la inceput la drum. Iata de ce am decis, cu ani in urma, sa creez primul program de mentorat in psihoterapie din Romania, program ce si-a dovedit eficienta prin formarea a generatii intregi de psihoterapeuti performanti.
La fiecare editie aleg sa lucrez cu cativa tineri dedicati si motivati, pe care imi doresc sa ii ajut sa devina specialisti de top. Cu ei impartasesc timp de un an de zile din experientele mele din cabinet si din formarile nationale si internationale, discut provocarile pe care ei le intampina zi de zi, oferindu-le consiliere personalizata, ii sprijin pe drumul lor profesional. Daca te vei numara printre ei, vei avea un proces continuu de invatare, in care vei transforma informatiile teoretice in abilitati practice si vei trece de la "ce sa fac" la "cum sa fac".
Programul de mentorat
Mentoratul dureaza un an de zile, este format din 2 module a cate 10 intalniri si destinat unui numar redus de participanti. Pentru eficienta, este important ca acestia sa exerseze pe perioada mentoratului tehnicile discutate, chiar si printr-un voluntariat, si sa discute problemele ce pot aparea in timpul cazurilor de care se ocupa. Sedintele de mentorat sunt interactive, in aceeasi masura teoretice si practice, cu studii de caz, exercitii pentru acasa si o bibliografie relevanta.
Primul modul, Bazele psihoterapiei, include 30 de ore impartite in 10 sedinte de-a lungul a 5 luni de zile, intre 10 noiembrie 2021 si 23 martie 2022 (3 ore/saptamana, la fiecare 2 saptamani, miercurea de la 17.00 la 20.00). Mentoratul se desfasoara online, dand posibilitatea oricui din tara sa participe. Este dedicat studentilor din anii II si III, masteranzilor si absolventilor de facultati de psihologie, medicina, teologie si asistenta sociala, care pot aplica aici.
Al doilea modul, Aplicatii clinice, va avea loc incepand cu primavara anului 2022 si va cuprinde tehnici si strategii pentru fiecare patologie, de la anxietate la abordarea traumelor si a dependentelor.
Modulul I: BAZELE PSIHOTERAPIEI
(10 Noiembrie 2021 - 23 Martie 2022)
Cele mai frecvente dificultati care apar in primele sedinte de practica tin de identificarea tipurilor de clienti si adaptarea metodelor de lucru la ritmurile si obiectivele lor, precum si de recunoasterea diagnosticelor clinice si aplicarea eficienta a metodelor de interventie. Relatia psihoterapeutica si evolutia terapeutica sunt foarte usor influentabile, asa ca e esential sa stii cum sa eviti anumite greseli. In acelasi timp, in fata unor situatii de criza din cabinet e bine sa fii pregatit cu tehnici de interventie specifice.
In cele 10 intalniri ale primului modul, vei invata ce procedee validate stiintific stau la baza procesului psihoterapeutic, asa cum ajunge sa fie el aplicat in cabinet dupa ani de experienta.
De-a lungul celor 5 luni de consiliere, vei aplica informatiile din cadrul programului sub forma exercitiilor pentru acasa si a tehnicilor folosite in cabinet, dobandind o experienta valoroasa.
Cateva dintre temele pe care le vom aborda:
In cadrul Mentoratului, vei putea afla strategii si tehnici din numeroase specializari: psihoterapiile cognitiv-comportamentale, hipnoza clinica si hipnoza ericksoniana, psihoterapii sistemice pentru cuplu si familii, psihoterapia schemelor cognitive, psihoterapii scurte strategice si orientate pe solutii, analiza tranzactionala, psihoterapia narativa, Gestalt-terapie, psihoterapia dialectic-comportamentala, Psihoterapia Acceptarii si Angajamentului.
Rezerva un loc
Pretul este 2500 RON (10 sedinte), cu discount de 10% pentru achitarea in avans a sumei totale. Suma poata fi achitata in trei transe.
Pentru inscriere este nevoie de plata unui avans de 700 RON. Aceasta se va face in contul bancar comunicat la confirmarea inscrierii.
Intrucat locurile sunt limitate si eficienta programului de mentorat depinde si de dedicarea participantilor de-a lungul celor 5 luni de zile, selectia participantilor se face pana pe 10 noiembrie pe baza unui FORMULAR DE INSCRIERE pe care il poti completa aici.
Pentru studenti se vor elibera adeverinte de practica. Toti participantii vor primi un certificat de participare.
Dr. Lucian Negoiță este psihoterapeut principal, formator și supervizor cu formări în psihoterapii cognitiv-comportamentale, hipnoză clinică și ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, psihoterapia schemelor cognitive. Și-a completat studiile alaturi de formatori și profesori din România, Statele Unite ale Americii, Italia, Olanda, Rusia, Canada, Anglia.
Este profesor asociat al Universităților Ovidius din Constanța, Alexandru Ioan Cuza din Iași și Spiru Haret din București, director de programe al Institutului de Cercetare și Dezvoltare în Psihologie, formator al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.
Este fondatorul EMOTION CENTER - clinică de psihoterapie și dezvoltare personală, al platformei de psihoeducație HEPICHUB și al CENTRULUI DE PRACTICA ÎN MINDFULNESS.
În cei peste 15 ani de practică a insoțit ca psihoterapeut aproape 5.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale. Este fondatorul primului program de mentorat în psihoterapie din România.
Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!
Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!