Urmeaza-ma pe    

 

 
 Program de Mentorat in Psihoterapie (Editia a X-a 2022-2023)


 

Program de Mentorat in Psihoterapie editia a X-a

Înscrierile pentru MODULUL I sunt deschise până pe 10 Octombrie 2022Nu e simplu să fii la început la drum. Iată de ce am decis, cu ani în urmă, să creez primul program de mentorat în psihoterapie din România, program ce și-a dovedit eficiența prin formarea a generații întregi de psihoterapeuți performanți.


La fiecare ediție aleg să lucrez cu câțiva tineri dedicați și motivați, pe care îmi doresc să îi ajut să devină specialiști de top. Cu ei împărtășesc timp de un an de zile din experiențele mele din cabinet și din formările naționale și internaționale, discut provocările pe care ei le întâmpină zi de zi, oferindu-le consiliere personalizată, îi sprijin pe drumul lor profesional. Dacă te vei număra printre ei, vei avea un proces continuu de învățare, în care vei transforma informațiile teoretice în abilități practice și vei trece de la "ce să fac" la "cum să fac".Programul de mentorat


Mentoratul durează un an de zile, este format din 2 module a câte 10 întâlniri și destinat unui număr redus de participanți. Pentru eficiență, este important ca aceștia șă exerseze pe perioada mentoratului tehnicile discutate, chiar și printr-un voluntariat, și să discute problemele ce pot apărea în timpul cazurilor de care se ocupă. Ședințele de mentorat sunt interactive, în aceeași măsură teoretice și practice, cu studii de caz, exerciții pentru acasă și o bibliografie relevantă.


Primul modul, Bazele psihoterapiei, include 30 de ore împărțite în 10 ședințe de-a lungul a 5 luni de zile, între 12 Octombrie 2022 - 20 Martie 2023 (3 ore/săptămână, la fiecare 2 săptămâni, miercurea de la 17:00 la 20:00). Mentoratul se desfășoară online, dând posibilitatea oricui din țară să participe. Este dedicat studenților din anii II și III, masteranzilor și absolvenților de facultăți de psihologie, medicină, teologie și asistență socială, care pot aplica aici.


Al doilea modul, Aplicații clinice (Aprilie -Septembrie 2023), va consta în 10 ședințe cu tehnici și strategii pentru fiecare patologie, de la anxietate la abordarea traumelor și a dependențelor.MODULUL I: BAZELE PSIHOTERAPIEI (12 Octombrie 2022 - 20 Martie 2023)


Cele mai frecvente dificultăți care apar în primele ședințe de practică țin de identificarea tipurilor de clienți și adaptarea metodelor de lucru la ritmurile și obiectivele lor, precum și de recunoașterea diagnosticelor clinice și aplicarea eficientă a metodelor de intervenție. Relația psihoterapeutică și evoluția terapeutică sunt foarte ușor influențabile, așa că e esential să știi cum să eviți anumite greșeli. În același timp, în fața unor situații de criză din cabinet e bine să fii pregătit cu tehnici de intervenție specifice.


În cele 10 întâlniri ale primului modul, vei învăța ce procedee validate științific stau la baza procesului psihoterapeutic, așa cum ajunge să fie el aplicat în cabinet după ani de experiență.


De-a lungul celor 5 luni de consiliere, vei aplica informațiile din cadrul programului sub forma exercițiilor pentru acasă și a tehnicilor folosite în cabinet, dobândind o experiență valoroasă.


Câteva dintre temele pe care le vom aborda:

 • Structura primei ședințe de terapie și algoritmii de lucru pentru următoarele ședințe;
 • Ce fac când mă blochez într-o ședință? Abordarea propriilor scheme cognitive;
 • Exercițiile pentru acasă;
 • Cum procedez când mi se cer sfaturi?
 • Terapia în situații de criză - abordarea clienților cu tentative de suicid și risc suicidar;
 • Psihoeducația în terapiile cu adolescenți, cupluri, familii;
 • Principii de hipnoză ericksoniană;
 • Integrarea și utilizarea diagnosticului psihiatric în procesul terapeutic;
 • Transfer și contratransfer -strategii de prevenție și utilizare a lor;
 • Tehnici de consolidare a relației terapeutice;
 • Strategii directe de influențare;
 • Metode de prevenire a dependenței de actul psihoterapeutic;
 • Abordarea ședințelor online de psihoterapie.


MODULUL II: APLICAȚII CLINICE (Aprilie -Septembrie 2023)


Modulul de aplicații clinice te va ajuta, indiferent de specializarea psihoterapeutică în care dorești să te formezi, să înveți procedee validate științific care stau la baza procesului psihoterapeutic, procedee pe care le-am testat în practica mea în cei aproape 20 de ani de experiență.


Câteva dintre temele pe care le vom aborda:

 • Anxietatea generalizată și atacurile de panică, ipohondria, dismorfofobia;
 • Fobia socială și fobiile specifice; tulburarea obsesiv-compulsivă;
 • Depresia și tipuri de intervenții specifice; Prevenția tentativelor suicidare;
 • Abordarea traumelor și a stresului posttraumatic;
 • Dependențele emoționale și abuzurile; relațiile toxice;
 • Tulburările alimentare - bulimia, anorexia, vomitingul;
 • Abordarea dependențelor - alcool, tutun, gambling, droguri;
 • Tulburările sexuale masculine și feminine;
 • Tulburările de personalitate;
 • Terapia de cuplu - tehnici și strategii.

În cadrul Mentoratului, vei putea afla strategii și tehnici din numeroase specializări: psihoterapiile cognitiv-comportamentale, hipnoza clinică și hipnoza ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapia schemelor cognitive, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, analiză tranzacțională, psihoterapia narativă, Gestalt-terapie, psihoterapia dialectic-comportamentală, Psihoterapia Acceptării și Angajamentului.


Materiale incluse în mentorat. Structura unei sesiuni.


Programul este completat de materiale educaționale care îți oferă o experiență de învățare completă și pot fi accesate și ulterior. Astfel, fiecare sesiune vine la pachet cu un suport de curs sub forma unei prezentări, cu fișe de lucru, chestionare și exerciții, cu înregistrarea audio a cursului, bibliografie, cărți în format electronic.


Cum arată o sesiune de mentorat?


Fiecare întâlnire cuprinde o parte teoretică și o parte practică, aceasta din urmă constând în studii de caz, exemplificări din practica clinică a lui Lucian, demonstrații cu voluntari ale tehnicilor propuse, teme pentru acasă - individuale și pe echipe de lucru. La cerere, Lucian îți poate oferi supervizare pe cazuri.Preț program mentorat (nu este obligatorie participarea la ambele module):

 • Modul I - Bazele psihoterapiei (10 ședințe, Octombrie 2022 - Martie 2023): 5000 RON;
 • Modul II - Aplicații clinice (10 ședințe, Aprilie - Septembrie 2023): 5000 RON.

Reduceri:

 • Reducere generală de 20% la achiziționarea ambelor module (8.000 lei în loc de 10.000 lei);
 • Pentru studenți și masteranzi -preț redus la 3.500 lei /modul; 7.000 lei/ambele module (reducerea nu se cumulează cu cea de mai sus).

Mod de plată:

 • Pentru înscriere este nevoie de plata unui avans de 1.000 RON, restul sumei putând fi plătită în 3 tranșe, după întâlnirile 3, 6 și 8. Aceasta se va face în contul bancar comunicat de către Lucian Negoiță.

Cum aplic?

Întrucât locurile sunt limitate și eficiența programului de mentorat depinde și de dedicarea participanților de-a lungul celor 5 luni de zile, selecția participanților pentru primul modul se face până pe 10 Octombrie 2022 pe baza unui FORMULAR DE ÎNSCRIERE pe care îl poți completa aici.


Pentru studenți se vor elibera adeverințe de practică. Toți participanții vor primi un certificat de participare.Dr. Lucian Negoiță este psihoterapeut principal, formator și supervizor cu formări în psihoterapii cognitiv-comportamentale, hipnoza clinică și ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, psihoterapia schemelor cognitive. Și-a completat studiile alături de formatori și profesori din România, Statele Unite ale Americii, Italia, Olanda, Rusia, Canada, Anglia.


Este profesor asociat al Universităților Ovidius din Constanța, Alexandru Ioan Cuza din Iași și Spiru Haret din București, director de programe al Institutului de Cercetare și Dezvoltare în Psihologie, formator al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală.


Este fondatorul EMOTION CENTER - clinică de psihoterapie și dezvoltare personală, al platformei de psihoeducație HEPICHUB și al CENTRULUI DE PRACTICĂ ÎN MINDFULNESS.


În cei aproape 20 de ani de practică a însoțit ca psihoterapeut peste 6.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale. Inapoi Share 

 


Calendar

 

  Mai, 2024  


 • Lu
 • Ma
 • Mi
 • Jo
 • Vi
 • Sa
 • Du
 
 
 Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe