Urmeaza-ma pe    

 

 
 Ca profesionist


 

Sunt psiholog din 2004 si la inceputuri, peste 7 ani din cariera i-am petrecut ca psiholog scolar, lucrând cu copiii din gradinite si scoli, cu adolescentii si tinerii din licee, precum si cu parintii multora dintre ei.


Din 2006 până în 2015 am colaborat cu Fundatia Motivation Romania, cea mai importanta structura de ajutorare a persoanelor cu dizabilitati locomotorii, fiind coordonatorul programelor de consiliere psihologica pentru tinerii cu dizabilitati si familiile acestora, la nivelul centrelor regionale din tara.


In 2007 am devenit psihoterapeut, fiind acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania, in Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.


De-a lungul anilor am continuat să mă specializez, asa că, dacă aveti rabdare să cititi iata-le, daca nu, treceti mai departe spre alte informatii mai utile:


 • Psihoterapie cognitiv comportamentala;
 • Hipnoză clinică și hipnoză ericksoniană, aceasta studiată in 2012, Statele Unite, la Fundatia Milton Erickson din Phoenix, Arizona;
 • Formare în Consiliere si Psihoterapii scurte centrate pe solutii si resurse, 2006-2010;
 • Terapie sistemică pentru cuplu - copil - familie, 2007;
 • Psihoterapie strategica, cu specialisti ai Centrului de psihoterapie strategica din Arrezo, Italia, 2010-2012;
 • Am început o formare in Terapia Realitatii, Institutul William Glaser, cu specialisti din Marea Britanie si Statele Unite, 2012;
 • Formare în Terapia Schemelor Cognitive, Institutul European de Schema Therapy din Sankt Petersburg, 2016;
 • Am început și continui practica și specializarea în mindfulness (sper pentru toată viața...);
 • Am început o formare de cuplu, Emotionally Focused Therapy, cu formatori din America, Canada și România, 2018.

Aceste multiple formari imi permit sa lucrez ca terapeut atat individual cu adulti si adolescenti dar si cu cupluri sau familii.


In 2009 am fost propus co-terapeut al unor grupuri de dezvoltare personala, de catre colegul si prietenul Petrisor Tepurlui, vicepresedinte A.H.P.C.C., devenind ulterior coordonatorul unor grupuri de dezvoltare personala profesionala, pentru colegi psihologi ce-si doresc sa devina psihoterapeuti, in cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.


Am inceput sa sutin workshop-uri profesionale din anul 2010, adresandu-ma colegilor debutanti, impartasind cu ei din experientele, erorile si reusitele mele, dorind sa particip la oferirea unor servicii profesionale de calitate si in tara noastra. Iata cateva dintre ele: Terapeuti incepatori cu temeri si intrebari, Greseli in Psihoterapie, Psihoterapia pe intelesul tuturor, Tehnici de consolidare a aliantei terapeutice si producere a schimbarii, Psihoterapia de la A la X.


Din 2007 sustin seminarii si cursuri de parenting, seminarii pentru cupluri, workshop-uri pentru diverse corporații, training-uri motivaționale.


In 2010 am fost numit Co-formator al Asociatie de Hipnoza si Pisihoterapie Cognitiv-Comportamentala si sunt implicat in sustinerea cursurilor de Strategii si tehnici Cognitiv Comportamentale, Psihodiagnostic si Hipnoza clinica.


Din 2011 imi dezvolt abilitatile de trainer si speaker motivational, fiind invitat sa vorbesc oamenilor din firme si corporatii, printre care Petrom-OMV, Unicredit Bank, dar si tinerilor din licee, universitati sau alte institutii ale statului roman.


In anul 2012 am devenit Formator si Supervizor in cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala, recunoscut de Colegiul Psihologilor din Romania, lunar desfășurând supervizare profesională în psihoterapie cognitive-comportamentală.


Din martie 2013 coordonez un program de mentorat in psihoterapie, un program unic în România, ce se adresează studenților și psihoterapeuților începători ce își doresc să își dezvoltă abilitățile. Impărtășesc aici din experiențele mele în cabinet, din ceea ce am învățat de-a lungul anilor în diverse formări.


In ianuarie 2013 am infiintat impreuna cu inca doi colegi psihoterapeuți si prieteni, Clinica de psihoterapie și dezvoltare personal Emotion Center, un nume pe care ni-l dorim asociat cu servicii psihologice de calitate, un centru de excelenta pentru Romania.


Din 2016 am început colaborarea cu Asociația HelpAutism din România, coordonând și implicându-mă în grupuri de dezvoltare personală și suport pentru părinți, tabere de vară pentru cupluri ale părinților, workshop-uri și conferințe naționale și internaționale în cadrul acestei asociații.


În anul 2017 am fost ales și fac parte din Comisia de psihologie clinică și psihoterapie, secțiunea consiliere psihologică, a Colegiului Psihologilor din România, filiala București.


În 2017 am înființat și sunt unul dintre co-fondatorii Centrului de practică în mindfulness, www.mindfulneshub.ro , desfășurând workshop-uri de inițiere în mindfulness, retreat-uri individuale și pentru cupluri, cursuri de 8 săptămâni cu structura Mindfulness Based Stress Reduction, seri de meditații având diverse tematici.


În anul 2019 am devenit doctor în Științele Educației în cadrul Universității din București - Facultatea de Psihologie și Științele Educației.


Fiindcă îmi place să dau înapoi din ceea ce am învățat, am început colaborarea ca lector asociat cu Universitatea "Spiru Haret" din București - Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Universitatea "Ovidius" din Constanța.


Alături de câțiva profesioniști am lansat platforma de învățare HepicHub, un mediu în care profesioniști din orice domeniu pot împărtăși din cunoștințele lor oamenilor care vor să învețe la orice vârstă. Pentru mine este o provocare de a duce psihologia și psihoterapia din cabinet către publicul larg prin ateliere și conferințe cu profil de psihoeducație. Astfel, abordez ca teme: rolul emoțiilor în viața noastră, să ne împrietenim cu fricile și anxietatea, despre depresie și managementul furiei.

 

Calendar

 

  Mai, 2024  


 • Lu
 • Ma
 • Mi
 • Jo
 • Vi
 • Sa
 • Du
 
 
 Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe