Urmeaza-ma pe    

 

 
 



Poveste


 

Eu sunt... Lucian Negoiță, un om caruia viata i-a dat lamai si care a reusit sa faca limonada. La 18 ani destinul mi s-a schimbat brusc, oferindu-mi sansa de a explora si cunoaste tainele sufletului uman. Aceasta sansa a venit in urma unui plonjon in apa, care m-a facut de atunci sa folosesc pentru a ma deplasa un scaun rulant, avand mare grija ca rotile sa fie bine umflate.


Timp de peste 7 ani am lucrat in cadrul unor scoli si licee, construind, reparand sau inlocuind comportamente, frici si alte emotii negative ale unor copii si adolescenti deosebiti, copii curajosi, copii delicati, copii timizi cu o imagine de sine scazuta, copii care considerau agresivitatea singura modalitate eficienta de relationare cu ceilalti, copii rromi care se simteau respinsi de societate, adolescenti cuprinsi de curentul emo, copii ai caror parinti divortasera, copii maltratati, familii dezbinate, consumatori de alcool si multi altii. Istoria fiecaruia a insemnat un pas in plus spre dezvoltarea mea ca terapeut si ca om, aducand un plus de intelegere si intelepciune in munca mea.


Ca psihoterapeut, in practica privata colaborez cu oameni care isi doresc terapie individuala, "atacand" impreuna dificultati precum fobii, diverse dependente (jocuri de noroc, fumat, alcool, droguri), anxietate, atacuri de panica, tulburari sexuale, probleme de comunicare, de interrelationare, depresii si stres, oboseala. Lucrez cu aceasi implicare cu familii ce au copii cu varsta peste 12 ani și cu adolescenti.


O alta directie terapeutica in care sunt specializat imi permite sa ofer servicii de consiliere maritala sau terapie cuplurilor ce traverseaza perioade mai incarcate in care comunicarea si relatia in sine sufera.


Ca psiholog cu o dizabilitate locomotorie am simtit ca pot sa ma implic profesional si mai mult, oferind sprijin profesional si persoanelor cu acelasi tip de dizabilitati. Astfel, din anul 2006-2015 am colaborat cu "Fundatia Motivation Romania", "Centrul Medical Panduri" si "Spitalul Bagdasar-Arseni". Aici am incercat prin serviciile psihologice pe care le ofer acestor persoane, sa-i indrum pe drumul vietii presarat uneori de gropi, noroaie si baltoace, de incercari, returnand o parte din darul care mie mi-a fost facut, acela de a trai o viata normala si de a ma bucura din plin de ea. Cu persoanele cu dizabilitati lucrez in cadrul unor grupuri de suport dar si individual, cu familiile acestora si cei care ii iubeau. Din 2014 sunt implicat în acțiuni umanitare în cadrul asociației "Totul pentru Tine", dezvoltând programe pentru copii și persoanele cu dizabilități locomotorii.


Sunt un psihoterapeut care consider că oamenii care îmi pășesc pragul cabinetului sunt parteneri pentru schimbare, oameni cu calitati si resurse, oameni care traverseaza perioade mai putin placute in bucla de timp numita viata, oameni care vin in terapie pentru a-si gasi directia cea buna si care sunt plini de energie si curaj, oameni motivati sa descopere mai mult sens, oameni care vor sa aiba mai multa pofta de viata si sa se bucure de ea.


In ianuarie 2013 am infiintat, impreuna cu inca doi colegi psihoterapeuți si prieteni, Clinica de Psihoterapie și Dezvoltare Personala "Emotion Center", un nume pe care ni-l dorim asociat cu servicii psihologice de calitate, un centru de excelenta pentru Romania.


Din 2016 am început colaborarea cu "Asociația HelpAutism" din România, coordonând și implicându-mă în grupuri de dezvoltare personală și suport pentru părinți, tabere de vară pentru cupluri ale părinților, workshop-uri și conferințe naționale și internaționale în cadrul acestei asociații.


În 2017 am înființat și sunt unul dintre co-fondatorii Centrului de practică în mindfulness, www.mindfulneshub.ro , desfășurând workshop-uri de inițiere în mindfulness, retreat-uri individuale și pentru cupluri, cursuri de 8 săptămâni cu structura Mindfulness Based Stress Reduction, seri de meditații având diverse tematici.


Din 2017 am fost ales și fac parte din Comisia de psihologie clinică și psihoterapie, secțiunea consiliere psihologică, a Colegiului Psihologilor din România, filiala București.


Pentru menținerea echilibrului psihic și fizic, practic înotul și kendo din anul 2012, în cadrul Clubului Român de Kendo (CRK), sub îndrumarea sensei-ului Ion Gârbea, un adevărat profesionist și model pentru noi.


În anul 2019 am devenit doctor în Științele Educației în cadrul Universității din București - Facultatea de Psihologie și Științele Educației.


Fiindcă îmi place să dau înapoi din ceea ce am învățat, am început colaborarea ca lector asociat cu Universitatea "Spiru Haret" din București - Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Universitatea "Ovidius" din Constanța.


Alături de câțiva profesioniști am lansat platforma de învățare HepicHub, un mediu în care profesioniști din orice domeniu pot împărtăși din cunoștințele lor oamenilor care vor să învețe la orice vârstă. Pentru mine este o provocare de a duce psihologia și psihoterapia din cabinet către publicul larg prin ateliere și conferințe cu profil de psihoeducație. Astfel, abordez ca teme: rolul emoțiilor în viața noastră, să ne împrietenim cu fricile și anxietatea, despre depresie și managementul furiei.

 





Calendar

 

  Octombrie, 2024  


  • Lu
  • Ma
  • Mi
  • Jo
  • Vi
  • Sa
  • Du
 
 
 



Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!



» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe