Urmeaza-ma pe    

 

 
 Seminarii parenting


 

Nu ne nastem parinti sau soti buni. Putem invata, ca orice abilitate de pe lumea asta, ne putem perfectiona si antrena insa.


Lucrez de peste 8 ani, la inceputuri in gradinite, scoli si licee apoi si la cabinet cu copii si parinti. Am indrumat parinti atat individual cat si in cadrul unor grupuri de lucru, cu intalniri desfasurate pe parcursul a 3 luni. Am lucrat cu parinti ai unor copii normal dezvoltati fizic si mental si cu parinti ai unor copii cu dizabilitati.


Inamicii sunt aceasi: Atitudinile! Hipercriticismul si limitele rigide, controlul exagerat, Hiperprotectia sau tinerea copilului sub un clopot de sticla, Delegarea sau pasarea altora responsabilitatea de parinte, fie ca e vorba de bunici sau bone, profesori, psiholog..., Indiferenta sau Inconstanta sunt cateva dintre aceste atitudini cu rol devastator in timp pentru copiii ce vor creste si vor deveni adulti...


Invat parintii sa fie atenti la nevoile copiilor, la nevoile ce se ascund in spatele fiecarui comportament: ca injura, ca mananca exagerat, ca petrece excesiv de mult timp la calculator, ca este "obraznic". Si ii invat strategii CUM sa imbunatateasca si sa mearga la alt nivel de comunicare si relationare impreuna, sa evolueze.


Freud spunea ca nu ai cum sa nu gresesti ca parinte. Perfect adevarat!


In munca mea incerc doar sa invat parintii cum sa greseasca mai putin si sa le ofere copiilor HRANA EMOTIONALA ce ii va proteja ca viitori adulti de Anxietate, Depresie, Sinucidere, Abuzuri si dependente... adica cei 4A: Atentie, Afectiune, Apreciere si Aprobare!

 

Calendar

 

  Decembrie, 2023  


  • Lu
  • Ma
  • Mi
  • Jo
  • Vi
  • Sa
  • Du
 
 
 Newsletter

 

Aboneaza-te la neswletter pentru a primi informatii despre evenimente, ateliere, workshop-uri!» Vezi campaniile anterioare
 

Datele vor fi folosite strict de catre luciannegoita.ro sau de site-urile partenere pentru a comunica informatii de interes!

 


 


Copyright © Lucian Negoita. Toate drepturile rezervate.

 

Urmeaza-ma pe